la cuina de l’Antoni Rubies

ANTONI RUBIES

Experiència

Antoni Rubies va néixer a Lleida l’any 1974 i va cursar els estudis de cuiner a l’Escola d’Hoteleria de Les (Vall d’Aran). Va iniciar-se en aquest món amb només 16 anys quan va començar a treballar d’aprenent de cambrer al restaurant Tips de Lleida. Quan encara es formava com a cuiner va guanyar el segon premi de cuina Exponomic 1992, seguint la seva formació a la Vall d’Aran on va exercir d’ajudant de cuina al restaurant Casa Irene d’Arties que comptava amb una estrella Michelin i on va adquirir molts coneixements culinaris, sobretot, de cuina francesa. Més endavant va continuar el seu aprenentatge a l’Hotel Condes d’Urgell de Lleida de la mà del xef Valeriano Iglesias obtenint, el 1996, el primer premi del Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí.

Un cop finalitzada la seva formació, Rubies aplica tots els seus coneixements culinaris al restaurant La Barretina d’Artesa de Lleida i, més endavant, ho fa al restaurant Flor de Lis de Lleida on obté diversos premis entre els quals destaca el de millor Menú de la Fruita 2000 i millor restaurant segons la Confraria Gastronòmica de la Costa Daurada. Arribat a aquest punt, Antoni Rubies comença a experimentar i a especialitzar-se en la cuina del caragol. El xef lleidatà decideix plasmar els seus coneixements en un llibre titulat “Cuina catalana contemporània” (2005, Pagès Editors) i alhora, comença a impartir classes de cuina a Supsa Supermercats Pujol, S.L. i a Creu Roja Lleida fent cursos de formació de cuina per a col·lectius vulnerables. Antoni Rubies col·labora sovint amb la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) amb la qual viatja a Madrid i Mallorca per cuinar “Caragols de Lleida” per als participants al XXVII Trofeu Almirall Comte de Barcelona; també ha combinat aparicions en mitjans de comunicació locals (Lleida TV, diari Segre i diari La Manyana), autonòmics (TV3 i Catalunya Ràdio) i estatals (Antena 3).

L’any 2006 s’inaugura el restaurant Neoparc del qual n’és el xef. En aquest nou restaurant enceta un calendari gastronòmic de maridatges i mostres gastronòmiques, una feina que compagina amb el treball al restaurant El Jardí d’Alguaire on aprèn les tècniques del mestre Josep Gómez.

El desembre de l’any 2011, Antoni Rubies posa en marxa un nou projecte. Es tracta d’un restaurant especialitzat en arrossos i cuina de mercat, a Artesa de Lleida. L’establiment ofereix una cuina de qualitat amb excel·lents productes que són la matèria primera dels plats elaborats pel xef lleidatà.  Al Maig del 2015 el restaurant és seleccionat per  al programa “Cuines” de TV3 per oferir durant una setmana les  receptes de la cuina del chef . 

L’Arrosseria Antoni Rubies es trasllada en 2015, al local de l’antic restaurant La Barretina, a la mateixa població d’Artesa de Lleida.     Al Març del 2015 Rubies representará Catalunya en el congrés de gastronòmia a Génova . Aquell mateix any el restaurant opté un reconeixament de la Guia Michelin  amb un Bib Gourmant, fins a   l´actualitat.  Durant el 2017-18 La televisió pública RTL d´Alemanya i Canal Cocina gravarán uns reportatges molt interesants sobre la cuina del cargol .

NOTÍCIES

MENÚ ARRÒS

MENÚ ARRÒS

  Entrants a triar i per compartir en mig de la taula ( escollir 3 ) Pernil Duroc 100 % de Casa Batallá amb pà de diamant de la panificadora amb tomata Amanida de formatge de cabra amb poma confitada i...

ARROSSOS I PLATS PER ENDUR

ARROSSOS I PLATS PER ENDUR

--- Els nostres arrossos per endur Arròs a la marinera Sofregit, brou de peix, pimentó, pèsols, gambes, escamarlants, sípia bruta, calamar nacional i peix. 10,50 racció    Arròs negre de l´escala...

Menu de La Mona , 1 Abril 2024

Menu de La Mona , 1 Abril 2024

  Menú de La Mona, Dilluns 1 Abril 2024 Primer entreteniments al mig de la taula: Pernil Duroc 100 % i pà de diamant amb tomata Calçots rebossats amb romesco Bou de mar farcit amb els seus fruits Cargols...