Antoni Rubies inaugura la tradicional temporada de Gin Pairing que, tots els divendres i dissabtes de novembre, oferirà un acurat menú maridat amb combinats de diverses ginebres del món i tòniques Schweppes.

El menú s’inicia amb l’entrant –Gelatina d’oca amb foie gras i tòfona (una gelatina d’ànec clarificada i freda, amb cítrics i poma àcida amb foie gras a la sal, amb tòfona servida amb torradetes de panses i nous)– i un primer plat mariner –Pop roquer amb all cremat (pop de roca, marcat a la planxa, amb la salsa marinera d’all cremat)–, maridats amb un combinat de Sloane’s i Schweppes Ginger Ale Jengibre.

Tot seguit, la proposta posa a taula el gin tònic de Monkey 47 i tònica Schweppes Premium, per acompanyar la Terrina de vedella amb figues i pebre de Jamaica (una vedella sense os, cuinada a baixa temperatura, amb figues i una suau salsa de pebre de Jamaica).

Per acabar, Pastís de formatge i xocolata blanca amb te Matcha i el seu gelat, maridat amb un combinat de Beefeater 24 i tònica Schweppes Matcha.

El preu del menú és de 29 euros per persona (IVA inclòs) i cal fer reserva prèvia trucant al 973 167 553.

LES GINEBRES

• SLOANE’S’ LONDON STYLE DRY GIN (Holanda) és una ginebra suau, de qualitat prèmium, amb un equilibri òptim de sabors: una exquisida aroma cítrica, amb el ginebre com a botànic dominant: baies de ginebre i arrel de lliri d’Itàlia; coriandre del Marroc; arrel d’angèlica, càpsules de cardamom i arrel de regalèssia de l’Índia; beines senceres de vainilla de Madagascar i cítrics frescos.

• MONKEY 47 (Alemanya), elaborada per la destil·leria Black Forest Distillers, és la ginebra amb més ingredients del món. Per a la seva elaboració es duen a terme 3 destil·lacions i una maceració en recipients de fang tradicionals. És una ginebra plena de matisos, que li aporten els seus 47 botànics. Un terç d’aquests ingredients provenen de la selva negra d’Alemanya.

• BEEFEATER 24 LONDON DRY GIN (Anglaterra) és la creació de Desmond Payne, Màster Distiller de Beefeater i compta amb més de 40 anys d’experiència. S’elabora a partir de 12 ingredients botànics, dels quals 3 destaquen per la seva excepcionalitat i raresa: Te Sencha japonès, Te verd xinès i pell d’aranja. Pren tan sols el “cor” de la destil·lació, mitjançant un tall artesà realitzat pel mateix Payne. La seva graduació és de 45° per potenciar la barreja dels seus botànics, retenint unes lleugeres notes cítriques i maximitzi la contribució del Te.