El xef lleidatà, Antoni Rubies, trasllada, a partir del divendres, dia 25 de setembre, la seva arrosseria al local de l’històric restaurant “La Barretina” d’Artesa de Lleida que va tancar portes aquest estiu.

Antoni Rubies, nascut a Lleida (1974) va estudiar cuina a l’Escola d’Hoteleria de Les (Val d’Aran) i La Barretina va ser el seu primer lloc de treball una vegada finalitzat el seu període de formació. Per aquesta raó el trasllat a aquest emblemàtic espai “és molt emocionat per mi, perquè guardo un record amb molta estima per l’Aixut i la seva família”, explica Rubies.

El xef lleidatà va inaugurar l’arrosseria que porta el seu nom el 2011 a la mateixa localitat d’Artesa de Lleida, i en aquests anys ha consolidat una clientela fidel a la seva proposta de menú diari i menú d’arròs amb una proposta que inclou entrants de la casa per a compartir i un ampli ventall d’arrossos. Rubies també incorpora a la seva oferta habitual alguns dels seus plats estrella com els raviolis de botifarra negra o el risotto de trompetes negres i caragols.

El cuiner ponentí va iniciar-se en aquest món amb només 16 anys quan va començar a treballar d’aprenent de cambrer al restaurant Tips de Lleida. Quan encara es formava com a cuiner va guanyar el segon premi de cuina Exponomic 1992, seguint la seva formació a la Vall d’Aran on va exercir d’ajudant de cuina al restaurant Casa Irene d’Arties que comptava amb una estrella Michelin i on va adquirir molts coneixements culinaris, sobretot, de cuina francesa. Més endavant va continuar el seu aprenentatge a l’Hotel Condes de Urgel de Lleida de la mà del xef Valeriano Iglesias obtenint, el 1996, el primer premi del Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí.

Després del seu pas per La Barretina, Rubies va desenvolupar la seva cuina més personal al restaurant Flor de Lis de Lleida, fent d’aquest establiment una referència gastronòmica local.